Poziv za seminar//“From dreams to action“, Belgija, septembar 2021.

Pozivamo mlade volontere/ke, aktiviste/kinje, članove/ice nevladinih organizacija i neformalnih grupa da se prijave za učešće na seminaru “From Dreams to Action” koji će se realizovati u Belgiji u septembru 2021!

Seminar se realizuje u okviru projekta „From Dreams to Action“ čiji je organizator mreža SCI, čija je VCV članica, a uz sufinansiranje Evropske komisije i Evropske Fondacije za Mlade (EYF).

Seminar obuhvata:

1. Radionice posvećene širenju znanja o miru na različitim nivoima;

2. Sesije o organizovanju uličnih akcije i kampanja, zagovaranju i lobiranju za političke promene, nenasilnoj komunikaciji, vođenju kampanja na društvenim mrežama;

3. Organizovanje ulične akcije u Antverpenu ili Briselu tokom Međunarodnog dana mira (21.09);

4. Pripremu lokalne akcije (organizovane od strane učesnika/ca u Novom Sadu po povratku uz podršku VCV-a)

Tačni datumi su 16-22.05, a grad u kom se seminar realizuje je Antverpen.

Seminar je najviše usmeren ka mladima koji su već aktivni/e u svojoj lokalni zajednici, npr. u okviru neformalnih grupa i udruženja, i kome interesuje organizovanje i vođenje uličnih kampanja – primljeni učesnici/ce će realizovati svoju kampaniju u Novom Sadu ili okolini, uz podršku VCV-a a i finansijsku podršku organizatora projketa.

Učešće u osmišljavanju i realizaciji kampanje je sastavni deo seminara – imaj ovo na umu kada se budeš prijavio/la 🙂

Zbog same prirode projekta (realizacija kampanje u Novom Sadu ili Vojvodini) prednost će imati kandidati/kinje iz Novog Sada i okoline. Za učešće, potrebno je imati najmanje 18 godina i govoriti engleski.

Izabrani učesnici/ce imaju besplatan smeštaj i hranu, refundirane putne troškove (ili besplatnu kartu, u dogovoru sa organizatorima).

Prediviđena participacija (članarina) iznosi 2000 RSD -nju ne platiš kada se prijaviš nego što dobiješ potvrdu o učešću! Ukoliko želiš da se prijavi za ovaj seminar, ali novac predstavlja prepreku, javi nam se, naći ćemo zajedničko rešenje.

Sve informacije, kao i link do formulara za prijave, se nalazi ovde.

Ukoliko budeš imao/la pitanja, slobodno nam se javi putem mejla vcvoffice@gmail.com ili društvenih mreža FB i Instagram.

Rok za prijave je 31.05!

Ostavite odgovor