Prijavi se za Purple Web – interkulturni, feministički, online eksperiment!

Purple Web – interkulturni, feministički, online eksperiment!

Šta?

Intresuješ se za teme roda, feminizma? Radoznala si kako se ljudi u različitim delovima sveta odnose prema ženama i temama roda? Želiš da upoznaš razne ljude iz različitih zemalja i regiona? Da putuješ a da ne napustiš svoj dom? Dosta ti je sastanaka na Zoom-u koji su beskrajni i dosadni krugovi govornika, koji se smenjuju jedan za drugim? Purple Web može biti baš ono što tražiš! 

Purple Web je ciklus interkulturnih, feminističkih online susreta, kreiran i osmišljen tako da spoji ljude i pruži prostor za istraživanje i razmenu ideja na aktivan način. Tokom pet poziva na Zoom-u i asinhronih istraživanja, okupićemo osobe iz Srbije i regiona, Francuske i Nemačke, kako bi istraživale temu roda, osnaživanja žena i zajedništva u vremenu Covid-a. 

Želimo da zajedno stvorimo i negujemo siguran prostor za deljenje iskustava i ideja o trenutnoj situaciji žena u različitim mestima gde se učesnice nalaze, i da kreiramo interkulturni dijalog o rodu i solidarnosti.

Pridružite nam se na pet Zoom poziva i nekoliko kreativnih asinhronih aktivnosti, da zajedno kreiramo feministički i radostan eksperiment!

Ko?

Događaj je namenjen svim cis i trans ženama, kao i nebinarnim osobama koje se osećaju ugodno i zaintresovano za prostor usredsređen na iskustvo žene.

Učesnice treba da su 18+ godina, nalaze se u Srbiji i regionu, Francuskoj ili Nemačkoj. Tim će govoriti i prevoditi na srpski, francuski i nemački tako da, da biste učestvovale, morate se osećati ugodno da radite na jednom od ovih jezika. Poznavanje engleskog jezika nije 100% obavezno, ali će vam umnogome olakšati učešće.

Kada?

Razmena je organizovana u vidu 5 Zoom poziva na kojima ćemo se upoznati, igrati, razgovarati, uz interaktivne, interkulturne metode prilagođene online formatu. Ovo nije vebinar! Učešće na svim sesijama je obavezno. Učesnice će takođe istraživati različite zadatke između sesija, pa se pobrinite da izdvojite barem jedan sat između poziva.  

Zoom pozivi  

Utorak 20. april, subota 24. april, utorak 27. april, utorak 04. maj, sreda 11. maj 17h30 – 20h00 (CET)

Kako i gde?

Imajte na umu da ovo nije vebinar nego participativno iskustvo. Očekuje se učešće u svim sesijama od početka do kraja, kao i učešće u asinhronim aktivnostima. Potrebna je stabilna Internet konekcija i idealno kompjuter (tablet/ pametni telefon …) dakle uređaj sa mikrofonom i kamerom. Imajte u vidu da ako ste u mogućnosti da koristite kompjuter, to će vam značajno olakšati učešće. Ako nemate drugu opciju nego da koristite pametni telefon, molimo vas da to naznačite u prijavnom formularu kako bismo se mi za to adekvatno pripremile.

Sastanci su na Zoom platformi. Između sesija, koristićemo i neke online alate kao što su Padlet i aplikacije za razmenu poruka (o tačnoj platformi za poruke odlučićemo zajedno u grupi).

Kako da se prijavim?

Prijavi se tako što ćeš ispuniti formular do 13. aprila 2021.

Kao podrška organizaciji projekta, praksa nam je da imamo raspon troškova učešća, u skladu sa finansijskim mogućnostima učesnica: 0€ – 10€ – 30€

Ukoliko imaš pitanja, ili su ti potrebne dodatne informacije, slobodno nam se javi na mejl konkursi.vcv@gmail.com

Projekat je podržan i finansiran od strane Francusko-nemačke kancelarije za mlade. 

Ostavite odgovor