ESC Volontiranje// “Škola života” u Švajcarskoj

Labesschuel (“School of Life”) je alternativni edukativni centar koji se sastoji od obdaništa i osnovne škole i nalazi se u okviru centra Schloss Glarisegg (Švajcarska).

Glavne aktivnoste predviđene za volontere/ke su vezane za podršku i praćenje dece tokom učenja. Aktivnosti centra se često odvijaju na otvorenom: u šumu, u bašti, na susednoj farmi, kao i u prostoriji namenjenoj za primenu Montessori metode rada sa decom, dok centar poseduje i kuhinju, radionicu, biblioteku. Najmlađa deca provedu večinu vremena u šumi, dok jednom nedeljno deca idu biciklom u Mammern (susedno selo) da bi se bavila sportom u prostorijama lokalne škole.

S obzirom na to da centar primenjuje alternativne metode nastave, volonteri/ke   naučiće mnogo o neformalnom obrazovanju, ali i o teorijama, tehnikama i alatima iz različitih pedagoških struja (Montessori, Freinet, Valdorf, Andre Stern, Gerald Huther).

Tim škole će pomoći volonterima/kama da otkriju svoje kompetencije i snage, a sami/e će naučiti mnogo o timskom radu, društvenim odnosima i temama vezanih za učenje, obrazovanje, detinjstvo, lični i društveni razvoj.

Takođe, tokom projekta volonteri/ke dobiće priliku da predlažu aktivnosti koje bi realizovali/e sa decom, uz pedagošku i logističku pordršku tima centra.

Projekat počinje 1.08.2021, a trajanje je godinu dana.

Detaljno o projektu pročitaj ovde.

Osnovni uslovi koji se nude dugoročnim volonterima/kama, u skladu sa programom “ESC”:

  • Smeštaj i svi obroci,
  • zdravstveno osiguranje,
  • putni troškovi,
  • učešće na 2 seminara sa drugim međunarodnim volonterima/kama,
  • časovi nemačkog jezika,
  • džeparac,
  • kontinuirano mentorstvo i podrška od dolaska i tokom celog boravka,
  • potvrda o obavljenim volonterskim aktivnostima i stečenim kompetencijama,
  • podrška za administrativna pitanja poput osiguranja i viza.

Uslovi za učešće: uzrast između 18-30 godina, želja i motivacija za život na prilično udaljenom mestu kao i timski rad unutar postojeće zajednice koju čine nastavnici/ce, međunarodni studenti/kinje i drugi volonteri/ke. Pošto ćete raditi sa decom, osnovno znanje nemačkog jezika je veoma važno za ovu poziciju.

Pošalji svoju prijavu (CV na engleskom, motivaciono pismo na engleskom) putem mejla na vcv.ltv@gmail.com, mi ćemo je proslediti organizatorima projekta. Ne postoji tačan rok za slanje prijava, te ako si zainteresovan/na te ohrabrujemo da nas kontaktiraš, i da se prijaviš, što pre!

Ako ti je nešto ostalo nejasno, imaš neko pitanje ili ti je potrebna pomoć oko pisanja prijave uvek smo raspoloženi da odgovorimo. Možeš nam pisati na mejl ili nas možeš kontaktirati putem broja telefona (poziv, sms, Viber) na 063/1182804. 

Želimo da naglasimo da datumi početka pojedinačnih projekata zavise od razvoja situacije u vezi sa virusom COVID-19 u Srbiji kao i u Švajcarskoj.

Ostavite odgovor