ESC Volontiranje// 12 meseci u eko selu u Švajcarskoj

Eko-selo u Degersheim-u, holistički projekat zajednice koji promoviše održiv način života, nudi 2 volontera/ki mogućnost da učestvuju u životu zajednice doprineći organskom vrtlarstvu, kuhinjskim radovima, nezi kuće, ekološkoj gradnji, upravljanju događajima, odnosima s javnošću i brizi o deci. Pored ovoga, volonteri/ke biće ohrabreni i podržani u razvijanju vlastitih ideja, inicijativa i u samostalnom radu. 

Eko selo nalazi se u blizini malog sela u kantonu St.Gallen u ruralnom okruženju sa prelepom prirodnom okolinom. Eko selo se sastoji od nekoliko objekata sa stanovima, zajedničkih prostorija, biblioteke, gostinskih soba, trpezarije, umetničkih radionica, prostorije za ples i jogu, saune, dečijeg igrališta, jurte, puno vočnjaka i bašti.

Zajednica je organizovana u nekoliko radnih grupa koje čine članovi/ice iz različitih kultura i uzrasta. Volonteri/ke mogu učestvovati na događajima i sastancima zajednice i upoznati se sa društvenim aspektima ove vrste života i organizovanja, alatima za upravljanje konfliktima, grupnim dinamikama i organizacionim veštinama.

Projekat, koji počinje 01. avgusta 2021, trajaće godinu dana.

Za više informacija o eko selu poseti njihov sajt dok detaljno o projektu pročitaj ovde.

Osnovni uslovi koji se nude dugoročnim volonterima/kama, u skladu sa programom “ESC”:

  • Smeštaj i svi obroci,
  • zdravstveno osiguranje,
  • putni troškovi,
  • učešće na 2 seminara sa drugim međunarodnim volonterima/kama,
  • časovi nemačkog jezika,
  • džeparac,
  • kontinuirano mentorstvo i podrška od dolaska i tokom celog boravka,
  • potvrda o obavljenim volonterskim aktivnostima i stečenim kompetencijama,
  • podrška za administrativna pitanja poput osiguranja i viza.

Uslovi za učešće: uzrast između 18-30 godina i dostupnost punih 12 meseci. Motivacija za život i volontiranje u ekološkoj zajednici u kojoj žive deca, mladi, odrasli i stariji. Takođe, domaćini projekta očekuju da se budući volonteri/ke slože i žive u skladu sa zajedničkim principima eko sela.

Pošalji svoju prijavu (CV na engleskom, motivaciono pismo na engleskom) putem mejla na vcv.ltv@gmail.com, mi ćemo je proslediti organizatorima projekta. Ne postoji tačan rok za slanje prijava, te ako si zainteresovan/na te ohrabrujemo da nas kontaktiraš, i da se prijaviš, što pre!

Ako ti je nešto ostalo nejasno, imaš neko pitanje ili ti je potrebna pomoć oko pisanja prijave uvek smo raspoloženi da odgovorimo. Možeš nam pisati na mejl ili nas možeš kontaktirati putem broja telefona (poziv, sms, Viber) na 063/1182804. 

Želimo da naglasimo da konačni datumi početka pojedinačnih projekata zavise od razvoja situacije u vezi sa virusom COVID-19 u Srbiji kao i u Švajcarskoj.

Ostavite odgovor