Volontiranje//Poziv za volontiranje: popravka računara za novosadske škole!

Sećate li se akcije „Tehnološka podrška“?

Nakon podele računara, tableta i telefona, preostala je mala količina delova desktop računara (ukupno 6 računara) – i jedna od novosadskih škola čiji đaci su dobili uređaje je veoma zainteresovana da ih preuzme kako bi obogatila kabinet za informatiku te pružila dodatnu priliku za učenje rada na računaru đacima koji kod kuće nemaju uslove za to.

Kako bismo što pre isporučili/e ispravljene računare školi, potrebna je mala ali kompetentna ekipa koja će osposobiti postojeću tehniku.

Pozivaju se ljudi sa teritorije Novog Sada sa iskustvom iz IT ili srodnih oblasti da doniraju svoje vreme i znanja popravljajući polovne desktop računare koji će biti donirani novosadskim osnovnim školama. Na ovaj način, deca koja kod kuće nemaju uslove za učenje rada na računaru će moći da nauče da koriste računare u bolje opremljenom školskom kabinetu za informatiku.

Zadaci volontera/ki su sledeći:
1. u dogovoru sa nama dolaze u našu kancelariju (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad)
2. učestvuju u proceni stanja delova/uređaja;
3. vrše popravku nad delovima/uređajima u svom domu (ukoliko poseduju sopstveni prevoz) i/ili u našoj kancelariji;
4. gotove uređaje dostave blagovremeno Volonterskom centru Vojvodine koji će potom iste podeliti osnovnim školama;
5. ukoliko žele mogu biti podrška drugim volonterima/kama koji imaju manje iskustva.

Kako biste se prijavili/e za ovaj volonterski angažman, potrebno je da imate iskustvo i znanje iz hardvera i/ili softvera kao i da imate malo slobodnog vremena u martu 2021!

Formular za prijavljivanje se nalazi ovde 🙂

Ostavite odgovor