Hitna akcija prikupljanja pomoći za izbeglice i migrante u Somboru

Usled ponovnog pogoršavanja situacije u kojoj se nalaze ljudi u pokretu (migranti/kinje, tražioci/teljke azila, izbeglice) u Vojvodini, organizujemo akciju prikupljanja potrepština (namirnice i proizvodi za ličnu higijenu) koje će biti distribuirane osobama koje se nalaze u Somboru i nemaju redovan pristup hrani kao i prostorijama za održavanje lične higijene.

Veliki broj osoba boravi pod vedrim nebom, u šatorima i improvizovanim skolništima: smatramo da ne možemo da ignorišemo da se to dešava samo nekoliko kilometra od nas, te želimo da odreagujemo kako bismo barem privremeno olakšali/e okolnosti onima čija se prava svakodnevno ugnjetavaju i u isto vreme im pokazali/e solidarnost velikog broja nas koji verujemo u to da smo svi/e dobrodošl*!

Prikupljamo: konzerve, gotova konzervirana jela (posni pasulj, grašak i sl., dugotrajni hleb (npr tortilje i sl.),testeninu, pirinač, mahunarke,instant nudle i supe (bez svinjetine), džem,ulje i so, začine, suvo voče, energetske štanglice, keks, čaj, šečer, domaću kafu, višekratne zaštitne maske (za odrasle), gelove za dezinfekciju ruku, sapune, šampone, brijače i druge proizvode za ličnu higijenu (pretežno za muškarce jer ih ima u većem broju).

Pored donacija u vidu hrane i proizvoda za higijenu, budete slobodni/e da napišite svoje poruke solidarnosti i dobrodošlice, koje ćemo uručiti zajedno s donacijama.Iako smo ranije organizovali/e akcije prikupljanja garderobe, ovog puta nismo u prilici da prikupljamo garderobu sem toplih kapa, rukavica, šalova, veličine za odrasle, te vas molimo da garderobu koju želite da donirate preusmerite na druge akcije/organizacije.Donacije možete doneti radnim danima, od 25. do 05.02. u kancelariju VCV-a (Omladinski centar CK13, Vojvode Bojovića 13, sprat) od 9:00 do 17:00.Za informacije i pitanja, budete slobodni/e da nas pozovete na 063-1182804.

Ostavite odgovor