Tehnološka podrška- Poziv za volontere/ke

Pozivaju se ljudi sa teritorije Novog Sada sa iskustvom iz IT ili srodnih oblasti da doniraju svoje vreme i znanja popravljajući polovne uređaje (laptopove, računare, i sl.) koji će biti donirani deci i mladima koji nisu u mogućnosti da ih kupe. Na ovaj način, oni/e će moći da imaju pristup onlajn nastavi i drugim sadržajima.

Nakon prelaska na onlajn nastavu veliki broj dece i mladih je ostao van obrazovnog sistema zato što ne poseduje uređaje (tablete, računare, laptopove) koje omogučavaju novonastali oblik školovanja. Takođe,  usled vanrednog stanja, mnogi pojednic/kei, među kojima i brojni roditelji, su ostali bez posla ili rednovnih primanja, te nisu u mogućnosti da svojoj deci kupuju uređaje.

Volonterski centar Vojvodine će prikupiti delove (hardver), koje će potom volonteri/ke da sklapaju u funkcionalne računare koje će na korišćenje dobiti učenici i učenice za rad, praćenje nastave, i sl. 

više o projektu saznaj ovde

Zadaci volontera/ki su sledeći: 

1. u dogovoru sa nama preuzmu delove/uređaje;
2. učestvuju u proceni stanja delova/uređaja;
3. vrše popravku nad delovima/uređajima u svom domu i/ili u našem prostoru (Omladinski centar CK13, Vojvode Bojovića 13);
4. gotove uređaje dostave blagovremeno Volonterskom centru Vojvodine koji će potom iste podeliti deci i mladima;
5. ukoliko žele mogu biti podrška drugim volonterima/kama koji imaju manje iskustva.

Svojim učešćem imaćeš priliku da u praksi primeniš znanja i veštine koje poseduješ i tako ćeš doprineti tome da određeni broj dece i mladih u tvojoj zajednici dobiju mogućnost da se u potpunosti priključe i posvete novom obliku nastave.

Stoga je profil učesnika/ca koje tražimo: 

1) da imaju relevantno iskustvo u oblastima koje se tiču računarstva (hardvera i softvera) ili su upoznati/e sa popravkom i sklapanjem uređaja;
2) da mogu da izdvoje vreme za popravku/sklapanje najmanje jednog uređaja (može i više komada) do 20. novembra;
3) da imaju od 18 do 99 godina 😉 

Tvoj volonterski angažman će biti fleksibilan, tj. sam/a ćeš određivati kada i koliko vremena ćeš posvetiti zadacima. Planiramo da sa raspodelom gotovih uređaja počnemo 20. novembra, samim tim do tog dana bismo želeli/e da tog dana zaključimo proces popravke.

Volonterski angažman se realizuje u sklopu projekta „Tehnološka podrška” koji sprovodi Volontrerski centar Vojvodine podržan od Fondacije Ana i Vlade Divac i Balkanskog fonda za demokratiju.

Volonterski Centar Vojvodine je udruženje građana osnovano 2005. godine sa sedištem u Novom Sadu. Volonterski centar Vojvodine nastoji da volontiranje bude prepoznat i vrednovan kao princip izgradnje i promene pojedinca i društva organizovanjem i sprovođenjem volonterskih, edukativnih i društvenih programa i akcija, kreiranjem prilika za kvalitetno i informisano volontiranje i širenjem vrednosti volontiranja.

Zainteresovane osobe se mogu prijaviti popunjavanjem formulara: https://forms.gle/PR2s5GHABgfwdvh67 do 15.11.2020.

Ukoliko imaš pitanja, možeš nam pisati na vcvoffice@gmail.com i/ili nas pozvati na: 063 1182804

Ostavite odgovor