//volontiranje// Poziv za volontiranje u Kataloniji

SCI Catalunya  je otvorila last minute poziv za jednogodišnje volontiranje u centru za odrasle sa intelektualnim invaliditetom  „Els Avets“ („Jelke“) u selu Moia’ kod Barselone.

Projekat počinje tokom leta 2020., najkasnije u septembru, u skladu sa merama i propisima u vezi izlaska i ulaska u zemlju.

Želimo da naglasimo da datumi početka pojedinačnih projekata zavise od razvoja situacije u vezi sa virusom COVID-19 u Srbiji kao i u zemljama u kojima će se projekti realizovati.

O projektu:

Glavni cilj fondacije „Els Avets de Moià“  je briga  o odraslim osobama sa intelektualnim invaliditetom. Fondacija je pruža priliku odraslima sa invaliditetom da razvijaju svoje veštine i kreira podršku za njihovo učešće i uključivanje u društvu. 

U Els Avets postoji rezidencijalna zajednica i radionice za okupacionu terapiju.

Rezidencijalne zajednice su male stambene jedinice u kojima žive 17 korisnika/ca, koji dele svakodnevne obaveze kao i druženje i slobodno vreme. U radionici za okupacionu terapiju, korisnici/ce imaju mogućnost da rade na svojim ličnim, socijalnim i radnim veština.

Sve informacije o projektu, uključujući o smeštaju, džeparcu, dnevnim stanicom za volontere/ke možeš da pročitaš ovde

Volonterske aktivnosti

U „Els Avets“ volonteri/ke su angažovani u raznim zadacima kao što su kuvanje, spremanje, briga o ličnoj higijeni korisnika/ca, baštovanstvo, druženje i učešće na događajima.

Korisnici/ce „Els Avets“ uživaju u upoznavanju ljudih iz različitih krajeva sveta i učenje o njihovim zemljama običajima, kulturama, sportskim timovima.

Ova razmena je uvek puna zanimljivih događaja i iskustava. Svake godine, u „Els Avets“ ima 7 dugoročnih volontera/ki.

Pored mentorstva i praćenje na svakodnevnim zajednicama, časova španskog i katalanskog jezika, volonteri/ke će proći dvomesečnu obuku iz oblasti rada sa osobama sa invaliditetom.

Ova volonterska pozicija je idealna za tebe ako:
  • želiš da upoznaš odrasle osobe sa intelektualnim invaliditetom i da radiš sa njima;
  • zainteresovan/a si za zajednički život i iskustvo suživota sa volonterima i korisnicima;
  • fleksibilan/na si i znaš da se prilagodiš radu u timu;
  • imaš otvoren um i želiš da budeš koristan/na tamo gde je potrebno;
  • imaš otovoren i pozitivan stav prema osobama sa invaliditetom;
  • imaš osnovno znanje španskog jezika i želiš da naučis katalanski – znati jezik koji korisnici govore olakšava svakodnevne zadatke i pomaže pri integraciji volontera/ke.

Način prijave:

Ukoliko si zainteresovan/zainteresovana za ovaj poziv i volontiranje u Kataloniji samo treba dan nam pošalješ svoj CV i motivaciono pismo na  vcv.ltv@gmail.com  u najkraćem roku do 05.07.2020.

Ako ti je nešto ostalo nejasno, imaš neko pitanje ili ti je potrebna pomoć oko pisanja prijave uvek smo raspoloženi da odgovorimo. Možeš nam pisati na društvenim mrežama, imejlu ili nas možeš kontaktirati putem broja telefona (poziv, sms) na 0631182804. Naše radno vreme je od 10 do 14 časova od utorka do petka.

Ostavite odgovor