//volontiranje//Poziv za volontiranje u Danskoj

Drage i dragi naši, u nastavku teksta vam prenosimo dva poziva za volontiranje iz zemlje koja je pozata po LEGO kockama prema autoru teksta jednoj od najzanimljivijih igračaka za decu.

Želimo da naglasimo da datumi početka pojedinačnih projekata zavise od razvoja situacije u vezi sa virusom COVID-19 u Srbiji kao i u zemljama u kojima će se projekti realizovati.

Projekti su vezani za rad sa decom i pedagogijom

Kassebølle Friskole


Kassebølle Friskole je „slobodna škola“ (škola u kojoj se primenjuju principi i metode bazirane na teorije o obrazovanju i životu danskog pedagoga (Grundtvig-Koldiana) stara 140 godina. Škola se nalazi na ostrvu Langeland na jugu Danske. Lako se škola nalazi u ruralnoj okolini, u blizini plaža i šuma, na ostrvu Langeland živi  12,600 stanovnika.Škola ima svoje obdanište kao i sve razrede od 1. do 9. ,i u njoj uče 100 dece i mladih.

Zaduženja volontera/volonterke

Volonter/ka će učestvovati u jutarnim sastancima nastavnika kao i u sprovođenju nastava i vannastavnih aktivnosti.

Profil volontera/ke: 

Zrela osoba koja je zainteresovana za rad sa decom i mladima u školskom kontekstu, koja govori engleski ili nemački i koja ume da učestvuje u aktivnostima kao što su, na primer, poučavanje jezika na podržavajući način.Osoba treba da bude upoznata sa vrednostima škole i da deluje u skladu sa istim.

Trajanje projekta: od 15.08.2020 do 14.08.2021

Sve informacije o projektu uključujući logističke informacije o smeštaju, džeparcu i ostalim uslovima možete naći na ovom linku.  

Način prijave: popunjavanjem dokumenta i slanje istog, zajedno sa CV-jem,na  denmark@afs.org, do 19.06.

Børnehuset Borris


Børnehuset Borris je tipično dansko obdanište, u kojem učestvuju 50 dece uzrasta 3-6 godina. Obdanište ima zelenu površinu od 4000 m2, i u njemu se daje prednostima aktivnostima i igri na otvorenom i u prirodi. Mesta Borris i Skjern su idealna ukoliko želiš da iskusiš život u danskim selima, na obali mora. Plivanje, surf, vožnje biciklom, sufrfovanje na vetru su samo neke od omiljenih aktivnosti stanovnika ovog kraja.

Predviđene aktivnosti:


Børnehuset veruje da volonter/ka uključen/a u radu njihove ustanove imaju mogućnosti da nauče o danskim obdaništima i o filozofiji na kojoj su njihove aktivnosti bazirane.

Volonter/ke će takođe naučti o trendovima vezanim za fizičke aktivnosti koje su alat za razvoj deteta. On/a će biti slobodan/a da predlaže svoje aktivnosti u radu sa decom, uz podršku osoblja obdaništa.

Profil volontera/ke:


Volonter/ka treba da bude sposoban/na za rad sa decom na interaktivan i kreativan način;  zainteresovan/a za rad sa decom i o dečijem razvoju, osoba otvorenog uma i koja poznaje engleski jezik na nivou konverzacije.  

Trajanje projekta: od 15.08.2020 do 15.05.2021.

Sve informacije o projektu uključujući logističke informacije o smeštaju, džeparcu i ostalim uslovima možete naći na ovom linku.

Način prijave: popunjavanjem dokumenta u prilogu i slanje istog, zajedno sa CV-jem,na  denmark@afs.org, do 21.06.

Pre nego što se prijaviš voleli bismo da se upoznamo sa tobom. Kako bi se dogovorili oko vremena upoznavanja potrebno je da nas kontaktiraš. Možeš nam pisati na Instagramu, Fejsbuku, imejlu ili nas možeš kontaktirati putem broja telefona (poziv, sms) na 0631182804. Naše radno vreme je od 10 do 14 časova od utorka do petka.

Ako ti je nešto ostalo nejasno ili imaš neko pitanje uvek smo raspoloženi da odgovorimo.

Ostavite odgovor