Mladi uče da vode radionice i razgovaraju o solidarnosti: projekat ,,Mladi (soli)daruju’’

Mladi uče da vode radionice i razgovaraju o solidarnosti: projekat ,,Mladi (soli)daruju’’

U okviru projekta ,,Mladi (soli)daruju’’ smo ovog vikenda, 9. i 10. novembra, održali obuku za 5 mladih na temu vođenja radionica, osetljivih grupa u Novom Sadu i solidarnih akcija. Obuka se održala u Omladinskom centru CK13, gde smo takođe planirali i radionice koje će ovih 5 mladih osoba sprovoditi do kraja 2019. godine.

Ako ste se predomišljali u prošlosti da li da se prijavite na neku obuku sličnoj ovoj, onda morate da pročitate komentar naše volonterke Branislave, koja je ujedno bila i učesnica ove dvodnevne aktivnosti:

Očekivanja i sama obuka na projektu  „Mladi (soli)daruju!“ se nisu poklopili, jer su facilitatorke premašile svako moje prethodno iskustvo na tom polju! Svoje znanje su nam prenosile na takav način da su uloge facilitator i učesnik obuke nestale, a njih zamenila opuštena atmosfera u kojoj je došlo do nesebičnog deljenja iskustva. Nakon obuke slobodno mogu da kažem da sam obogaćena kako za neko novo znanje, tako i za nova poznanstva.

 

Radionice

Ukoliko želite da budete učesnik na radionici veza, pletenja i štrikanja – prijave su otvorene! Možete se prijaviti na radionicu koja će se desiti već ove subote (16. novembar) na ovom linku.

Za sva dodatna pitanja, pišite nam na office@volontiraj.rs.

 

O projektu:
Projekat ,,Mladi (soli)daruju’’ je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada u sklopu Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Novog Sada.Ovaj projekat se zasniva na saradnji i povezivanju mladih iz Novog Sada sa socijalno ugroženim i marginalizovanim grupama koje žive u gradu. Kroz različite radionice i aktivnosti, želimo da stvorimo prostor za učenje, deljenje i razmenu znanja i iskustava tokom novembra i decembra meseca 2019. Godine. Verujemo da ovakvim projektom možemo podstaći mlade ljude da misle o onima ,,na margini’’ i da na taj način kreiramo solidarno i pokretačko društvo. Sa druge strane, želimo da damo prostora osobama iz osetljivih društvenih grupa da se izraze, podele svoja znanja i veštine sa mladim osobama.
Partneri:
Omladinski centar CK13
CeRog – Centar za regenerativnu održivost gradovaž
Kolo srpskih sestara
Forum Roma Srbije

 

 

Ostavite odgovor