Jubilarna ,,Košnica prijateljstva“

Naša volonterka Helena je u avgustu bila prisutna na jubilarnom, petnaestom kampu ,,Košnica prijateljstva“, koji se od 2004. održava na Begečkoj jami.

Zamolili smo je da sam napiše par reči o njenim utiscima sa ovog kampa, te vam prenosimo njen tekst u celosti. Uživajte! 🙂

Jubilarna Košnica Prijateljstva

Već 15. put se ove godine organizovao kamp „Košnica Prijateljstva“ u Begečkoj jami. Svoj 15. rođendan je obeležio sa još više aktivnosti namenjenih deci iz osetljivih sredina i omladine bez (adekvatnog) roditeljskog staranja. Pored raznih sportskih i kreativnih radionica, deca su ove godine mogla da probaju i penjanje na veštačkoj steni, da se spuste na zip-lajnu i da uživaju u raznolikim predstavama pozorišnog festivala koji se održao na terenu kampa svake večeri.

Ekipa koja stoji iza događaja se sastoji od grupe angažovanih lokalnih volontera, potpomognutih od volontera iz raznih zemalja, od Holandije do Bugarske pa sve do Meksika. Kao što naslov kampa – „Košnica Prijateljstva“ – sugeriše, i ove godine se stvorilo mnogo novih prijateljstava među decom i volonterima, a svi se raduju sledećoj godini kada će se ponovo čuti himna kampa: „Ko Ko Ko Ko Ko Ko Košnica, prijateljstva polen sakuplja, Košnica sa svih strana dobre ljude okuplja“.

Ostavite odgovor