Poziv za učesnike: M.O.V.E – Trening u Nirnbergu, Nemačka, 14 – 21. jun 2019.

Dragi svi,

Naša partnerska organizacija, SCI Nemačka, je raspisala poziv za učesnike u okviru treninga  “Ready for take-off?” koji je ujedno i prvi deo projekta pod nazivom “We wish you a peaceful journey with MOVE –
Mobility of Volunteering? Eco-friendly!“

Ukratko o projektu: 

Sastanci, treninzi, seminari i kampovi u kojima ljudi mogu da razmenjuju iskustva i ideje čine osnovu za mirovni rad SCI mirovne mreže (Service Civil International). Iz potrebe za razmenom proizilazi i veća potreba za putovanjem i prevozom. U ovom trenutku, putovanja avionom su u porastu, što ima veliki ekološki uticaj koji dovodi do ekološke devastacije, klimatskih promena i povećane društvene nejednakosti.

Cilj ovog projekta je da ustanovi kolika je i kakva je mobilnost neophodna i moguća kako bi se uspešno obavio mirovni, međunarodni volonterski rad bez uticaja po okolinu i društvo. Nakon toga, želimo da razvijemo ideje o tome kako mobilnost u međunarodnom – a posebno u evropskom kontekstu – može biti socijalno i ekološki održiva.

Zvuči zanimljivo?

Pažljivo pročitaj i popuni aplikacioni formular; nakon toga ga pošalji ne office@volontiraj.rs. Rok za prijavu je 30. april 2019.

 

NAPOMENA: Volonterski Centar Vojvodine usvojio je dokument pod nazivom Članarine za aktivnosti u inostranstvu, sa kojim možeš bliže da se upoznaš klikom na ovaj link. Pre prijave na bilo koju inostranu aktivnost, obavezno je pročitati i izneti saglasnost sa ovim dokumentom.

Ostavite odgovor