Dobrodošla, Helena!

Helena je dugoročna volonterka Volonterskog centra Vojvodine! Stigla je u Novi Sad početkom aprila i ostaće do septembra 2019. godine, te smo mislili da bi bilo kul da nam se predstavi u ovom kratkom intervjuu. 

Postavili smo joj nekoliko pitanja, a odgovor smo dobili na tečnom srpskom – da, Helena odlično govori srpski i još nekoliko jezika!

1. Reci nam nešto o sebi. 🙂 Ćao! Ja sam Helena, dolazim iz Austrije i volim da jedem gomboce.

2. Kojim povodom si došla u Srbiju? Došla sam u Srbiju da volontiram u simpatičnoj organizaciji, da obogatim svoj fond srpskih reči zanimljivim izrazima i da malo proputujem kroz lepu Srbiju.

3. Zašto si izabrala baš VCV i ovaj projekat?  VCV mi se sviđa zato što se bavi najrazličitijim interesantnim temama, što mi omugaćava da saznam dosta toga o svetu NVO-a. Drago mi je i što u ovom projektu – čiji je najveći deo sprovođenje istraživanja o volontiranju – mogu da koristim to što sam naučila na faksu.

4. Imaš li neka očekivanja tokom svog boravka ovde? Očekujem da ću umreti od promaje ako ne pazim!

5.Da li si već naučila neki zanimljiv izraz?  Jesam: Obožavam izraz „gaće za dokumente“. 🙂

 

Helena Hagauer je dugoročna volonterka Volonterskog centra Vojvodine na projektuVolontiranje u solidarnosti (program Evropskih snaga solidarnosti). 

Helena Hagauer is a long-term volunteer of Volunteers’ Centre of Vojvodina, with the project “Volunteering in Solidarity” (European Solidarity Corps Program). 

 

 

Ostavite odgovor