Završne aktivnosti u okviru projekta „Snaga na mestu”

Poslednja faza projekta „Snaga na mestu”, koji smo u proteklih 4 meseca sprovodili na teritoriji Vojvodine, polako se privodi kraju.

Cilj održane obuke za organizovanje volonterskih i aktivističkih akcija je urodio plodom, te smo sa zadovoljstvom ispratili održavanje dve lokalne aktivnosti koje su se u Irigu i Sremskoj Mitrovici desile protekle nedelje, i to kao rezultat vrednog rada učesnika/ca obuke uz mentorsku podršku tima Volonterskog centra Vojvodine.

Tom prilikom posetili smo predavanje o arheologiji u Muzeju Srema, prikazano kroz oči učesnice volonterskog radnog kampa u Španiji, kao i akciju čišćenja javnih površina u Irigu.

 

Sremska Mitrovica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Irig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U međuvremenu smo vredno radili i na sumiranju i obradi podataka prikupljenih u online anketi na temu potreba mladih u Vojvodini. Ovo istraživanje bilo je polazna tačka za sve dalje aktivnosti u okviru projekta „Snaga na mestu” i dalo nam je jasan uvid ne samo u potrebe mladih u Vojvodini već i o njihovom znanju o volonterizmu i zainteresovanosti za bavljenje volonterskim radom.

Rezultati istraživanja su javni i mogu biti preuzeti ovde.

 

Celokupan projekat evaluirali smo na sastanku u Novom Sadu 27. novembra, koji je bio završna aktivnost projekta.

Sa kolegama iz udruženja i Kancelarija za mlade iz partnerskih zajednica na projektu uspostavljena je odlična saradnja i već sada se radujemo daljim budućim zajedničkim koracima i realizaciji planiranih aktivnosti za naredni period! Kao i uvek, pozivamo vas sve da nam se i sami u tome pridružite! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekat „Snaga na mestu” realizovan je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Ostavite odgovor