Aktivnosti u okviru projekta Balkan Steps II: obeležavanje Dana pobede nad fašizmom

U sredu, 9.maja, Volonterski centar Vojvodine i Omladinski centar CK13 organizovali su projekciju filma „Welcome“ (koji je 2008. godine režirao Filip Lojret) povodom Dana pobede nad fašizmom i u okviru projekta „Balkan Steps II“.

 

Mnogi su se okupili kako bi pogledali tužnu priču o dečaku Bilalu i njegovom treneru plivanja, koja je među publikom izazvala jake emocije. Nakon filma je usledila diskusija o trenutnoj situaciji po pitanju izbeglica i migranata u Srbiji i Evropi, pričajući o tome da li se uočavaju neke promene od vremena snimanja pa do danas. Prisutni su imali priliku da iznesu svoje mišljenje i iskustva i da postave razna pitanja.

 

Pratite naše objave kako ne biste propustili predstojeće aktivnosti. Više informacija o projektima Balkan Steps možete pričitati i na našem istoimenom blogu: https://balkansteps.wordpress.com/

 

Tekst pišu Sandra Kolarić i Aleksandra Hornjak, nove članice tima Volonterskog centra Vojvodine, koje će u narednom periodu posećivati i izveštavati o našim aktivnostima.

Ostavite odgovor