Permaculture Design Course na Recikliranom imanju Vukomerić, 18 – 29. oktobar, Hrvatska

POZIV ZA UČESNIKE: PERMACULTURE DESIGN COURSE, Reciklirano imanje Vukomerić (Hrvatska), 18 – 29. oktobar 2017

Prema rečima Bila Molisona, „oca permakulture“, permakultura je filozofija rada sa prirodom, umesto protiv nje; filozofija dugoročne i promišljene obzervacije umesto dugoročnog i nepromišljenog rada; filozofija posmatranja biljaka i životinja u svim svojim ulogama i funkcijama, umesto tretiranja bilo čega kao jednoproduktni sistem.

Permakultura objedinjuje zemlju, resurse, ljude i okolinu kroz uzajamno korisne sinergije, ona posmatra svet kroz sisteme, proučava i koristi holistička rešenja koja su primenljiva kako u ruralnim, tako i urbanim sredinama bilo kojih razmera, a u cilju stvaranja održivih načina života. Njena multidisciplinarnost se ogleda kroz objedinjavanje sledećih oblasti: poljoprivreda, hidrologija, energija, izgradnja prirodnim materijalima, šumarstvo, smanjenje otpada, životinjski sistemi, vodena kultura, korišćenje prikladne tehnologije, ekonomija i razvoj zajednice.

Kurs permakulturnog dizajna (ukratko PDC) pruža priliku svima koji imaju iskustva u permakulturi, ali i onima sa manje iskustva i velikom željom, da nauče i iskuse sve o načinima stvaranja održivih načina življenja kroz teme navedene u pozivu za učesnike. Nakon završenog treninga svi učesnici će dobiti zvanični međunarodno priznati sertifikat permakulturnih dizajnera.

Stoga ne propustite ovu sjajnu priliku i pošaljite nam svoje prijave pre isteka roka 18. septembra! Selekcija učesnika će biti obavljena prema motivaciji za učešće, a prednost će se dati onima koji iskažu želju i konkretne ideje za prenos znanja i iskustva sa treninga tokom budućih aktivnosti Volonterskog centra Vojvodine.
Požurite i srećno! 🙂

Ostavite odgovor