Nove radionice, nove aktivnosti i – ,,novi“ mi. :)

volontiranje-konkurs-jpg_660x330

 

Jesi li ustao/la danas iz kreveta i imao/la želju (ponovo) da promeniš svet?! 🙂 Čitaj dalje, jer…

Volonterski klub će i ove jeseni organizovati niz tematskih radionica. Cilj nam je da se više pozabavimo pitanjem klimatskih promena i klimatske pravde. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže.

Naučićete kako funkcioniše naš program nefomalnog obrazovanja, kako da osmišljavate i sprovodite radionice, kako da radite sa različitim društvenim grupama.

Prijavni formular pošaljite na: klub@volontiraj.rs najkasnije do 12. 10. 2015.

Obuka će se održati 16. i 17. oktobra 2015. godine.

Prijavni formular možete skinuti ovde:

VCV-memo-srp-1

 

A da li možda želiš da upoznaš nove ljude i naučiš nešto novo? Ako je odgovor DA, onda je tvoje učešće na našim radionicama ,,must have“ ove sezone! 🙂

 

RASPORED NOVI

 

Kao i ranije, Volonterski klub organizuje niz kreativnih i edukativnih radionica. Vidi šta je sve u ponudi, i trkni da se prijaviš da bi nam se pridružio/la. 🙂

 

Konversation auf Deutsch

Da li si ranije učio/la nemački jezik? Imaš li želju da unaprediš svoje konverzacijske veštine? Ako je odgovor da, onda je ovaj kurs prava stvar za tebe! Tokom kursa razgovaraćemo o lokalnim aktivnostima, tradiciji, muzici, hrani… Trenutne aktuelnosti nemačkog društva i njegovo nasleđe biće u prvom planu, Neretko ćemo povlačiti paralele za srpskim kulturnim i društvenim prilikama. Cilj ovog kursa je da učesnici steknu sigurnost i usavrše nemački jezik. Ne moraš znati nemački perfektno, ali bi bilo poželjno da si imao/la prethodnog iskustva sa učenjem ovog jezika. Kurs će držati Helen Simpson iz Nemačke, koja je trenutno u Srbiji i VCV-u kao volonter u programu dugoročne razmene .

Utorak: 6. 10. 2015.
Vreme: 17:30 – 19:00

Sahađi joga 

Nisu u pitanju fizičke vežbe, već meditativne tehnike za nalaženje balansa koje se izvode u sedećem stavu. Nije obavezno, ali je preporučljivo skinuti cipele, kako bi imali bolji kontakt sa Zemljom, pa u tu svrhu poneti deblje čarape.

Utorak: 6. 10. 2015.
Vreme: 19:30 – 21:00

 

Hekl/Ica

Heklica je radionica heklanja na kojoj možete naučiti da heklate, usavršiti svoje heklačke sposobnosti i upoznati pasionirane heklačice i heklače. Imaćete priliku da naučite osnovne tehnike, kako i da pravite 3D objekte, odevne predmete, aplikacije i ukrase. Naučićete da čitate šeme, da sami zapisujete nove, a imaćete i priliku da razmenjujete ideje i delite znanje.

 

Četvrtak: 8.10. 2015.
Vreme: 16:00 – 18:00

 

Obavezno rezervišite svoje mesto na radionici slanjem emaila, na adresu klub@volontiraj.rs. Učešće je potvrđeno tek nakon što dobijete od nas email potvrde učešća. U naslov maila (subject) stavi ime radionice na koju se prijavljuješ, datum njenog održavanja i svoje ime. Telo emaila ostaje prazno, osim u slučaju da postoji neka napomena. Radno vreme odgovaranja na mailove je: radnim danom od 09h do 15h.
Na radionice se takođe možete prijaviti i na broj telefona: 021/528-644, ponedeljkom u periodu od 10-12h.
Broj učesnika na radionicama je ograničen, zato požurite sa prijavom!

 

Dobrodošli! 🙂

 

 

Ostavite odgovor