Raspored radionica Volonterskog kluba 30.03-03.04.2015.

 

VK 30.03.1 i Po ljakinja – Misliš da se sarma jede samo na Balkanu? Da li znas koliko poljski i srpski jezik imaju zajedničkih reči sa različitim značenjem? Želiš da naučiš nešto novo i zanimljivo o Poljskoj i njenoj kulturi? Volonterka iz Poljske na praksi u Srbiji i studentkinja sa poljskim poreklom iz Srbije vam otkrivaju tajne poljske kulture i povezanost Poljske sa Srbijom. Predstaviće vam svoju kulturu kroz jezik, hranu i muziku. Radionice će se održati svakog utorka u 18h u prostorijama Volonterskog Centra Vojvodine. Na poslednjoj radionici (u maju) će se održati kviz, a pobednika očekuje nagrada.

Utorak: 31.03.2015
Vreme: 18:00-20:00h

 

Sahaja joga – početni kurs

Nisu u pitanju fizičke vežbe, već meditativne tehnike za nalaženje balansa koje se izvode u sedećem stavu. Nije obavezno, ali je preporučljivo skinuti cipele, kako bi imali bolji kontakt sa Zemljom, pa u tu svrhu poneti deblje čarape.

Utorak: 31.03.2015

Vreme: 18:00-19:30h

 

Selfdefense – Samoodbrana je čin licne odbrane protiv napada upotrebom fizičke sile . Samoodbranu , baš kao i u borilačkim veštinama , treba učiti na progresivan način, prvo odbrana od najjednostavnijih napada, a kasnije se uce teži napadi. Pravila samoodbrane su vrlo jednostavna . Samoodbrana je pre svega; zdrav razum . Dakle prvo pravilo samoodbrane je izbegavanje . Drugo pravilo je zapamtiti da u situaciji samoodbrane , treba iskoristiti svoju okolinu .Kada se suočavate sa napadom , najjednostavnije tehnike su obično najefikasnije . Pridružite se radionici da naučite i uvezbavate najjednostavnije tehnike
Sreda: 01.04.2015.
Vreme: 17:00-18:00h

 

Hekl/Ica – Heklica je radionica heklanja na kojoj možete naučiti da heklate, usavršiti svoje heklačke sposobnosti i upoznati pasionirane heklačice i heklače.Imaćete priliku da naučite osnovne tehnike, kako i da pravite 3D objekte, odevne predmete, aplikacije i ukrase. Naučićete da čitate šeme, da sami zapisujete nove, a imaćete i priliku da razmenjujete ideje i delite znanje.

Četvrtak 02.04.2015
Vreme: 17:00-19:00h

 

English conversation Učili ste engleski, gledate filmove bez prevoda, povremeno dopisujete sa prijateljem iz inostranstva, ali kada konačno progovorite imate osećaj kao da je sve to mnogo bolje zvučalo u vašoj glavi? Ne brinite, niste jedini! Pridružite nam se na besplatnoj radionici konverzacije na engleskom u opuštenoj i veseloj atmosferi, naučite nešto novo, upoznajte nove prijatelje i aktivirajte svoje znanje!  Ukoliko imate između 5 i 105 godina – prijavite se još danas.
Četvrtak: 02.04.2015

Vreme: 19:00-20:30h

 

Obavezno rezervišite svoje mesto na radionici slanjem emaila, na adresu klub@volontiraj.rs. Učešće je potvrđeno tek nakon što dobijete od nas email potvrde učešća. U naslov maila (subject) stavi ime radionice na koju se prijavljuješ, datum njenog održavanja i svoje ime. Telo emaila ostaje prazno, osim u slučaju da postoji neka napomena. Radno vreme odgovaranja na mailove je: radnim danom od 09h do 15h.
Na radionice se takođe možete prijaviti i na broj telefona: 021/528-644, ponedeljkom i sredom u periodu od 10-12h.
Broj učesnika na radionicama je ograničen, zato požurite sa prijavom!

Dobrodošli!

Ostavite odgovor