Razmena za mlade “One land every taste“

Razmena za mlade iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Španije i Italije
“One land every taste“
Katanija, Sicilija, Italija
21 – 31. jul 2014. godine

la terra di bo

 

Organizator razmene:
Servizio Civile Internationale – SCI Italy, Italija

Partneri na projektu:
Volonterski centar Vojvodine – SCI Serbia, Novi Sad, Srbija
CBS – SCI Bulgaria, Bugarska
CID, Makedonija
SCI Catalonia, Španija

Kratak opis razmene:
Projekat će se održati na obrazovnoj farmi “Terra di Bo” sa ciljem povećanja svesti mladih prema održivom načinu života. Projekat ima za cilj da mladima pruži relevantne kompetencije i znanja, a sve u cilju primene stečenog znanja po završetku razmene. Štaviše, projekat ima za cilj da podstakne promovisanje inkluzije i aktivnog učešća mladih u zajednici.
Ostale aktivnosti na razmeni će mladima iz Srbije pružiti priliku da da upoznaju svoje vršnjake iz Bugarske, Makedonije, Španije i Italije, da diskutuju, razmenjuju iskustva i druže se kroz različite aktivnosti (kuvanje, društveno korisni rad, rad na farmi i ostale slobodne aktivnosti). U toku razmene će biti organizovan i obilazak Katanije i njene okoline.

Mesto
Katanija, Sicilija, Italija.

Smeštaj
Učesnici će biti smešteni na obrazovnoj farmi „Terra di Bo“ u okolini da grKatanije, Sicilija.
http://www.laterradibo.org/

Jezici razmene:
Glavni jezik razmene biće engleski, ali će se koristiti i srpski, bugarski, makedonski, španski i italijanski, u zavisnosti od potrebe. Od učesnika se NE ZAHTEVA znanje engleskog ili bilo kog drugog jezika (biće obezbeđen prevod ukoliko je neophodno).
Učesnici razmene:
U razmeni učestvuju mladi urasta 18 – 21 godine iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Španije i Italije. Prednost će imati mladi sa manje mogućnosti.
Iz svake zemlje će biti grupa od 4 učesnika i po jedan lider.

Učesnici će biti izabrani na osnovu popunjenog prijavnog formulara i motivacionog pisma!
Prednost za učestvovanje na ovoj razmeni će imati mladi sa manje mogućnosti (pripadnici manjinskih grupa, mladi sa izbegličkim statusom, mladi iz udaljenih seoskih područja, kao i svi oni koji do sada nisu imali prilike da putuju – objasniti u motivacionom pismu).

Finansijski aspekat učešća:
Putni troškovi učesnika će biti refundirani od strane organizatora. Putni troškovi se refundiraju u iznosu od 70% za učesnike iz Srbije u maksimalnom iznosu od 400€ po osobi. Refundacija putnih troškova će biti izvršena nakon nekoliko meseci.
Učesnici iz Srbije plaćaju godišnju članarinu Volonterskom centru Vojvodine u iznosu od 4.000 dinara.

Završne napomene

Učesnici na razmenu treba da ponesu vreću za spavanje!

Učesnici razmene i lider na razmenu putuju i vraćaju se zajedno!

Upotreba alkohola za vreme trajanja razmene i odlazak na plažu bez nadzora neće biti dozvoljni zbog bezbednosti učesnika!

Rok za prijavu
Popunjen prijavni formular i motivaciono pismo poslati na e-mail adresu draganvcv@gmail.com zaključno sa 8. junom 2014. godine do 23:59!

Ovog leta izgori od volontiranja a ne od sunca! 🙂

Prijavni formular Sicilija

 

 

Ostavite odgovor