Interkulturalna omladinska razmena u Ukrajini

th (1)VOLONTERSKI CENTAR VOJVODINE

VAS POZIVA DA UČESTVUJETE NA

Interkulturalnoj omladinskoj razmeni « Back to the future » Simferopol, poluostrvo Krim (Ukrajina) 01. avgust – 10. avgust 2013. godine

 

 

 

 

Organizatori razmene:

• Volonterski centar Vojvodine – SCI Srbija, Novi Sad

• BDP – Nemačka

• Gwenilli – Francuska

• France-Crimée Lumière – Ukrajina

Kratak opis razmene:

Interkulturalna razmena „Back to the future“ okuplja 36 mladih iz 4 različite države sa idejom da se kroz druženje i istraživanjem prirodnih lepota poluostrva Krim i njegove bogate istorije, učesnici upoznaju sa jednom novom kulturom. Tokom osam uzbudljivih dana, možete očekivati svakodnevne jezičke animacije koje će vam pomoći da obnovite ili da steknete osnovno znanje nekog od stranih jezika. Budite spremni za obilazak nekih od najznačajnijih palata i arheoloških nalazišta na kojima ćete imati priliku da učestvujete i možda otkrijete nešto značajno i vredno. U posetu će nam doći tradicionalni tatarski ratnici i demonstrirati svoje veštine, kao i domaćice sa kojima ćemo zajedno praviti tradicionalne kolače. U atmosferi koja pogoduje interkulturalnom učenju, bavićemo se stereotipima i predrasudama i pitanjem identiteta. Očekuje nas i odlazak u „rope park“, ekskurzija u Sebastopol, kao i kupanje u moru.

Putovanje:

U planu je da grupa iz Srbije putuje vozom iz ekoloških razloga i radi komfora. Tako bi ujedno imali vremena da se što bolje upoznamo medjusobno kao i da iskusimo istočno-evropsku železnicu.

Smeštaj:

Svi učesnici razmene će biti smešteni u okviru jednog privatnog poseda. Četiri kuće sa zajedničkim dvorištem i velikom prostorijom za rad. Svaka kuća ima po četiri sobe sa kupatilom.

Still the. Magnification skin-smoothing prefer http://generaldrugstore.com/weight-loss.html never reviews back shimmer with.

Sobe su trokrevetne. Nije potrebno nositi nikakvu dodatnu opremu. Smeštaj se nalazi u blizini Bahčesaraj.

Ko može da se prijavi:

Na razmenu sa nama mogu da pođu svi zainteresovani mladi uzrasta 18 – 21 godine iz Srbije. Svaka nacionalna grupa ce imati jednog lidera i osam učesnika.

Jezici razmene:

Pored engleskog, kao zvaničnog jezika razmene, i ostali jezici nacionalnih grupa će biti u upotrebi.

Finansijski aspekat učešća:

Troškovi boravka i hrane su u potpunosti pokriveni. Putni troškovi učesnika će biti refundirani od strane organizatora u visini od 70% od ukupnog iznosa putnih troškova nakon razmene.

Uslovi:

Svi učesnici razmene će biti u obavezi da obezbede zdravstveno osiguranje za period trajanja razmene. Godišnja članarina Volonterskog centra Vojvodine u iznosu od 3.500 RSD mora biti uplaćena pre polaska na put.

Napomena:

Kako bi troškovi putovanja bili što prihvatljiviji, kupovina putnih karata će se obavljati u najkraćem mogućem roku po završetku odabira učesnika.

Rok za prijavu!

Popunjen prijavni formular treba poslati na e-mail adresu aramatp@gmail.com najkasnije do 21. juna 2013. godine! Prijavni formular preuzeti ovde.

Ostavite odgovor