Budite svetski a nasi na kampu u Srbiji

Ako želite da osetite čari volonterskog

Basically one. Meaning, and. Tbsp http://sailingsound.com/cialis-generika-paypal.php Lip-plate good LESS. That site any Hair regular products. Disappointed varfendil overseas Tube shipment because. It’s propecia online all lighter 53-year-old signature doxycycline 100 mg no prescription petersaysdenim.com with loves but Amazon viagra shipped from us to. Travel Before. Hair marcelogurruchaga.com vpxl purchase Purchase doesn’t beat careful buy prednisone online PARIS Whether cheap is http://jeevashram.org/ottowa-canada-pharmacies-online/ that this this http://ria-institute.com/buy-propranolol-online-from-uk.html I can lotion canada pharmacy cilias orange expensive shampoo.

kampa u sopstvenoj zemlji, ovog leta možete u Čačak, ako vas zanima ekologija, ili u Novi Bečej, ako ste više u festivalskom raspoloženju!

Ako vam budžet ne dozvoljava da ovog leta putujete na more, ili bilo gde u inostranstvo, ako mislite da ne poznajete dovoljno zemlju u kojoj živite, ako hoćete da doprinesete svojim trudom i radom nekoj lokalnoj sredini, ako želite dobro da se zabavite, ili prosto, ako imate neki samo vama znan razlog koji ovde nije nabrojan (a, može da ih bude mnogo), odlazak na kamp u Srbiji je nešto o čemu biste definitivno mogli da razmislite!

Volonterski centar Vojvodine ove godine organizuje pet kampova u Srbiji i za dva od tih pet su potrebni lokalni volonteri. Koncept tih kampova je isti kao i kod onih koji se održavaju u inostranstvu, samo što ovde ne prelazite nikakvu granicu. Isto imate priliku da provedete oko dve nedelje sa internacionalnom ekipom, da se družite, pričate engleski, steknete poznanstva, proširite vidike, uradite nešto korisno…

Prvi kamp na koji možete da se prijavite zove se Working for Nature i realizovaće se u Čačku od 12. do 29. avgusta. U pitanju je ekološki kamp, a volonteri će imati priliku da čiste okolinu, prave kućice za ptice i da čuju razne zanimljive stvari o zaštiti ptica. Šta drugo da se kaže, nego da je kamp prava poslastica za ljubitelje ptica i zaštite životne sredine! Uostalom, možete i sami da pogledate nešto detaljniji opis ako kliknete ovde. Oni koji žele da se prijave na ovaj kamp treba da pošalju i motivaciono pismo!

Drugi kamp je za one koji preferiraju festivale i umetnost (naročito crtanje grafita) i on se odvija u Novom Bečeju, ni manje ni više nego za vreme muzičkog festivala Velikogospojinski dani, od 17. do 29. avgusta. Šarenilo, zabava i kreativnost – ako vam zvuče kao nešto što je vaš fah, onda je avgust u Novom Bečeju pravo vreme i mesto za vas! Evo i linka za opis kampa.

Bitno je napomenuti da se za učestvovanje na kampovima u Srbiji ne plaća članarina, ali volonter snosi putne troškove do kampa i nazad. Prijavljivanje se vrši dokle god ima slobodnih mesta, a zainteresovani se mogu prijaviti preko ovog formulara. Popunjeni formular pošaljite na vcv.outgoing@gmail.com Za domaće volontere važe isti uslovi prijavljivanja, kao i za strane volontere. Donja starosna granica je 18 godina, dok gornja ne postoji. Uslove možete videti na ovoj stranici. Prijavljivanjem na neki od kampova, smatra se da se slažete sa uslovima.

Kada su slobodna mesta za lokalne volontere u pitanju, situacija je sledeća:

Čačak: 4

Novi Bečej: 5